A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend a Bamako Rallyn a Lazarus adományt kísérő Citroen gépkocsit tele szignókkal, kísérő filmmel felajánlotta jótékonysági árverésre. A befolyt összeg 1 millió Ft. feletti részével a Magyar Himalája Expedíció 2013 –as útját kívánják támogatni.

   


A felajánló levél teljes szövege itt található:


Magyar Himalája Expedició 2013 – Hungary

 „Magyarok a világ nyolcezresein” részére

segítő felajánlás

Kollár Lajos Úr

„Magyarok a világ nyolcezresein” Kancsendzönga 2013 Expedíció

A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Magyar Nagyperjelsége nevében  tájékoztatom, hogy  részt vettünk H-Budapest – Bamako Rally 2013 jótékonysági missziós útján. Lovagrendünk  24 tonnás segélyszállítmányt  szállítókamionját kísérte Citroen –Xantia  gépkocsival.

A Citroenben ülő team résztvevői Nyáry Erika szóvivő – nemzetközi sajtó referens, Szakállas Szabolcs filmes és TV tudósító, a  nemzetközi Team vezetője Jordan SanzTena az adományok szétosztását irányították.

A  Budapest-Bamako Rally 2013. január 25-én indult. 

A humanitárius karaván európai szakasza Magyarországtól Olaszországig tartott,  a több száz résztvevőből álló konvoj kompon keresztül közelítette meg az afrikai kontinenst, ahol Marokkóból dél felé tartva, a világ legszegényebb országai közt számon tartott területekre- Mauritániát és Szenegált követően a jelenlegi háborús övezetet képező Mali helyett Bissau-Guinea volt a végcél.

A nagy afrikai missziónk során  a magyar Szent Lázár Lovagrend járműve a Citroen –Xantia gépkocsi iszonyú keményen küzdött az elemekkel, egyszer sem akadt el, az oda-vissza úton összesen 16.500 km-t tett meg,  viszontagságos időjárás -15 C és + 40 C között (hó-sivatag) terepviszonyok mellett.

Úttalan utakon és sivatagi dűnéken keresztül minden szerelés és karbantartás nélkül különösebb technikai probléma nélkül végig probléma mentesen teljesítette küldetését. 

A Bamako Rallyn induló gépkocsik nagy részét szerelni kellett és sok nagy értékű terepjáró felmondta az utat és visszafordult, vagy hátrahagyva gépkocsijukat a sivatagban –vezetői haza repültek. Különlegességként pedig megemlíteném, hogy a Rally jelentősebb résztvevői és missziónk támogatói szignókkal látták el, majd a Rally során begyűjtött aláírásokkal ékesítve hazatért. A Citroen gépkocsi végig a világban sajtó tájékoztatók és filmesek, Bamako –Rally nyerteseinek, Afrikai sajtó referens, Spanyol királyi család –Nagymesterünk H.E. Don Carlos Gereda y de Borbón Marqus de Almazán, Lovagrendünk vezetőinek aláírásával, teljesítve humanitárius tevékenységét  visszatért Budapestre.

A Lazarus adományt kísérő Citroen gépkocsit tele szignókkal, kísérő filmmel és a csatolt melléklettel felajánljuk Önöknek jótékonysági árverésre.  A befolyt összeg 1 millió Ft.  feletti részével a Magyar Himalája Expedíció 2013 –as útját kívánjuk támogatni.

Budapest, 2013 március 5.

Üdvözlettel:

Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend

Countess Nyáry Éva DGCLJ-J, DMLJ, SMLJ, PSLJ

Grand Prior of Hungary